Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is binnen de bedrijfsvoering van Seegers Gardens een belangrijk aandachtspunt. Het afleggen van verantwoording over de impact van ons bedrijf op ‘People, Planet en Profit’ hoort bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

 

In dit overzicht geven wij u inzicht in de MVO-activiteiten die wij ontplooien. Zo weet u precies waar wij staan.

 - Wij maken bij de aanleg en het onderhoud van tuinen zo veel mogelijk gebruik van duurzame materialen.

 - Wij streven met onze producten en diensten naar het vergroten van de biodiversiteit. - Wij bemesten de tuinen die wij aanleggen en onderhouden met organische meststoffen.

 - Het groenafval dat vrijkomt uit de tuinen die wij aanleggen en onderhouden, wordt nuttig hergebruikt.

 - Wij scheiden nagenoeg al ons afval.

 - Wij beperken het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen zoveel mogelijk.

 - Wij tonen onze maatschappelijke betrokkenheid door het sponsoren van verschillende plaatselijke verenigingen.

 - In 2011 hebben wij een fitnesstuin inclusief Jeu de Boules baan aangelegd bij zorgcentrum en zorghotel Roncalli Roermond, dit project ‘Bewegen voor

- Ouderen’ is gesteund door de gemeente Roermond. In 2011 hebben wij een fitnesstuin aangelegd bij woonzorgcentrum Herte, ook dit project ‘Bewegen voor Ouderen’ is gesteund door de gemeente Roermond.

 - In 2012 hebben wij de speeltuinen van woonwijk Sterrenberg te Roermond gerenoveerd, voor een betere controle en het welzijn van deze kinderen. - In 2014 hebben wij in samenwerking met ouders van kinderen van een kinderdagverblijf een speeltuin ontworpen en aangelegd.

 - Wij bieden onze medewerkers de ruimte om zich verder te ontwikkelen.

 - Wij zijn een lid bedrijf van TRI groei in groen. TRI groei in groen is de organisatie die BBL/BOL leerlingen ondersteunt in het volgen en behalen van hun opleiding. Wij, als erkend lid bedrijf zorgen voor een werkplek en begeleiden deze leerlingen. Goed opgeleid personeel is belangrijk voor de toekomst van de groensector. Zeker nu. Want met een teruglopende economie en een afname van aanmeldingen van nieuwe leerlingen ontstaat er een tekort aan vakmensen in de toekomst.

 - Wij worden door Aequor, de instantie die leerbedrijven beoordeelt, gezien als een voorbeeld voor de hoveniersbranche.

 - Wij betrekken onze medewerkers actief bij ons MVO-beleid. Bij de uitvoer van gevaarlijke werkzaamheden dragen onze medewerkers veiligheidskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen.

 - Onze machines zijn voorzien van de juiste veiligheidsvoorzieningen.

 - Wij maken gebruik van diverse accumachines in het reguliere groenonderhoud. Deze machines zijn minder milieubelastend en voor ons personeel lichter in gebruik.

 - Wij maken gebruik van minder milieubelastende brandstoffen en smeermiddelen voor onze machines.

 - Wij werken actief aan een verdere verbetering van ons bedrijfsbeleid op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

SeegersGardens Kwaliteit

 

Sint Annadijk 2

6107 RA Stevensweert

0475 551520

info@seegersgardens.nl

 

 

Tuinmeubelen.nl

 

Kijk voor uitgebreid assortiment tuinsets, loungesets, tuinstoelen, parasols en nog veel meer met zeer interessante prijzen.

Klik op de button "Tuinmeubelen" en maak gebruik van SeegersGardens korting!

 

Showtuinen:

 

Bezoek onze showtuinen bij

Oprey & Beisterveld Natuursteen

aan de Havenweg 18 te Echt en Sint Annadijk 2 te Stevensweert.